Wat is Search Engine Advertising? (SAE)

Met het inzetten van Search Engine Advertising, ook wel SEA genoemd, kiest u voor een direct resultaat. SEA is een manier van adverteren op Google waarbij u ervoor zorgt dat u de beste zoekwoorden gekoppeld hebt aan uw bedrijf. Door deze zoekwoorden als het ware te bezitten toont Google sneller jouw advertentie wanneer iemand deze termen gebruikt in een zoekopdracht, omdat Google meteen snapt dat jouw website voor deze persoon wel eens een hoge waarde zou kunnen hebben. Een ideale manier om op korte termijn verkeer naar de website te krijgen en daarmee de naamsbekendheid te verhogen.

In 2 stappen naar een beter resultaat in Google

In onze vorige blog hebben we het uitvoerig gehad over Search Engine Optimalization, oftewel SEO. Dit broertje van SEA zorgt ervoor dat de website ook zonder betaling beter gevonden wordt in Google. Om écht te kunnen scoren in deze zoekmachine is het het beste om beide methodes te combineren tot een ijzersterke strategie.

Stap 1: SEO

Voordat de bezoekers uw website aantreffen, wilt u natuurlijk dat deze er op en top uitziet. Naast dit design is ook de indeling van de website en de keuze van tekst en afbeelding erg belangrijk. Het verwerken van de juiste zoekwoorden op de juiste plek zorgt ervoor dat Google uw website nog relevanter en betrouwbaarder vindt.

Stap 2: SEA

Wanneer de website helemaal klaar is om te gaan wilt u het liefst zo snel mogelijk resultaat. Om dit te realiseren kunt u bovenop de SEO ook de SEA gaan inzetten. Met SEA kunt u de doelgroep nog beter bereiken. Zo kunnen wij de advertenties bijvoorbeeld instellen op een bepaalde regio of geslacht. In combinatie met de zoekwoorden die u hebt gekoppeld aan de website kunt u dus veel specifieker de bezoekers bereiken die echt van belang zijn voor uw product of dienst. Zelfs als het proces van SEO nog niet volledig is afgerond kunt u al starten met SEA.

Niet meer betalen dan wat het oplevert met Cost per Click

Eén van de meest populaire manieren om betaald te adverteren op Google is middels het inzetten van Google AdWords. De advertenties die wij hiermee maken worden dan boven en rechts van de zoekresultaten getoond. Dit is het moment dat het Cost per Click-systeem (CPC) om de hoek komt kijken. Dit systeem houdt in dat u enkel betaalt voor de clicks die daadwerkelijk via de advertentie naar de website worden doorgestuurd en dus resultaat opleveren. Doordat de advertenties enkel kosten met zich meebrengen wanneer er op geklikt wordt, zijn de SEA-campagnes zeer effectief en ook direct meetbaar.

Mocht uw website nou super populair zijn en het aantal clicks ontzettend hoog uitvallen, dan kunnen we samen met u kiezen voor het instellen van een dagbudget. Op die manier kunnen de kosten beperkt worden en krijgt u niet meer aanvragen binnen dan uw organisatie kan dragen.

Wilt u ook per direct meer websitebezoekers trekken? Wij staan in de startblokken!

Samen zorgen wij ervoor dat uw website die gewenste resultaten gaat scoren. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken met één van onze professionals.